Lente non pizza

 

Waarom wil je dit maken?

Je kunt je ook vragen waarom dit een non pizza is. Ik kon gewoon geen naam bedenken. Hoewel ik wel een pizzabodem heb gemaakt, lijkt de rest op van alles, maar niet op een pizza. Vanavond heerlijk gegeten met eters erbij, en iedereen genoot ervan. Sauzen vind je hier niet. Wel veel verse groenten, ei, en carpaccio. Nieuwsgierig? Gauw aan de slag!

Nodig:

  • 1 pak mix voor volkoren pizza (Koopmans)
  • olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 200 gr verse doperwten
  • 100 gr groene aspergetips
  • 250 gr peultjes
  • 300 gr verse spinazie
  • 4 eieren
  • zout en peper naar smaak
  • 20 takjes bieslook
  • 375 gr rundercarpaccio
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 100 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • 50 gr Parmezaanse kaas (vlokjes)
  • 150 gr fetakaas

Bereid de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de pizzabodem een kwartier voor zonder vulling.

Kook intussen de doperwtjes, peultjes en groene asperges in weinig water met een verkruimeld bouillonblokje. Laat het in 8 minuten beetgaar worden.

Smelt roomboter in de hapjespan en bak hier de fijngeknepen knoflook in op laag vuur. Doe er dan hand voor hand de spinazie bij en laat deze omscheppend slinken.

Verkruimel de feta, knip de bieslook in kleine stukjes en zet dit klaar. Klop de eieren los met wat zout en peper. Snij de carpaccio in kleine stukjes.

Doe de groenten bij elkaar in de hapjespan en meng dit door elkaar.

Haal de pizzabodem uit de oven. Schep de groenten erop, zorg dat het goed heet is als je het erop legt. Giet hier voorzichtig de eitjes overheen, ze stollen dan al wat door de hitte van de groenten.

Hierover verdeel je de feta en dan zet je het geheel een kwartiertje terug in de oven, tot de feta licht kleurt en het ei gestold is. Haal de pizza uit de oven en leg de sla erop. Verdeel hierover de carpaccio, dan de pijnboompitjes en tenslotte de Parmezaanse kaas.