Groene soep met kip
Waarom wil je dit maken?
Ook dit recept zit heel snel in elkaar, hooguit een half uurtje. Heb je echt helemaal geen tijd? Koop dan voorgesneden groenten, dat scheelt! Het is altijd gezonder dan afhalen of kant en klaar. Kijk wel goed naar de datum op de verpakking en dat er geen laagje water in het zakje staat. Het is gebleken dat in dat water vaak een schadelijke bacterie zit (Salmonella). Dan is dit soepje niet meer zo gezond! In de soep zitten veel vitamines, de basis bestaat immers uit groenten. Omdat je ook nog eiwitten nodig hebt, zit er gesneden gerookte kipfilet in. Weinig werk aan en heel lekker. Voor de lezers die graag een pondje minder willen wegen, die soepbolletjes hoef je er niet in te doen. Ik nam er een volkorenbroodje bij, maar de ook die kun je beter achterwege laten als je gewicht wilt verliezen.
Nodig:
- 2 liter groentebouillon, kook 2 liter water en los er 4 bouillonblokjes in op
- roomboter
- 3 fijngemaakte knoflookteentjes
- 1 gesnipperde ui
- 2 preien
- 600 gr doperwtjes (koeling. Als ze bij jou uit de vriezer komen leg je ze vast in warm water zodat ze al iets kunnen ontdooien)
- stronk broccoli of twee kleintjes
- 300 gram gesneden groene kool
- 3 ons gerookte kipfilet, in plakjes
- 4 el zure room, halfvol
Maak de bouillon klaar. Snipper een ui en maak roomboter warm in een koekenpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en laat het rustig een paar minuten smoren op laag gas. Intussen snij en was je de preien en de broccoli. Van de broccoli gebruik je de roosjes en de steeltjes. Doe nu het uienmengsel en alle groenten in de bouillon en breng het aan de kook. Laat het 15 -20 minuten zachtjes koken. Snij de kipfilet in dunne reepjes.
Haal de pan van het vuur en maal de soep met een staafmixer fijn. Doe er de zure room in en de kipfilet. Warm het nog even goed door op laag vuur.
