Vis met rijst
Waarom wil je dit koken?
Het wordt bijna eentonig, maar ook nu weer zit dit in een handomdraai in elkaar. En lekker! Vis is gezond, dat weten we. Er zitten eiwitten en gezonde vetten in. Een goede vervanging van vlees. Er zitten veel groenten in het gerecht. De koolhydraten haal je uit een goede bron, uit de zilvervliesrijst. Omdat je geen eiwit genoeg kunt eten, zeker niet als je, net als ik, bewust wat bezuinigt op vlees, zitten er ook nog linzen in. Binnen een half uurtje op tafel, ik was nog sneller.
Nodig:
- een half pakje zilvervliesrijst met linzen (Lassie)
- 200 gram wit vis, eventueel al gemarineerd in knoflook
- 12 grote gamba's, liefst in knoflook gemarineerd, rauw
- 400 gram bladspinazie, voor het gemak vast gewassen
- Flinke stronk broccoli
- zout, peper, en als de vis niet gemarineerd is, teentje knoflook
- roomboter om in te bakken
Zet water op met een beetje zout voor de rijst met linzen, en kook de broccoli voor, ongeveer zeven minuten.
Roerbak de knoflook in roomboter als de vis niet gemarineerd is, anders kun je gelijk de vis en de gamba's in de pan doen. Roerbak de vis tot de witte vis mooi egaal wit is en de gamba's roze zijn.
Intussen zal het water voor de rijst wel koken, dus maak je de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de broccoli bij de vis, roerbak even. Dan voeg je hand voor hand de spinaziebladen toe. Als de spinazie geslonken is, doe je de volgende hand erbij. Dit maak je op smaak met peper en zout.
Giet de rijst af, laat het een paar minuten nagaren, schep het dan door je vismengsel heen.
