Pasta met pesto en grote garnalen
Waarom wil je dit maken?
Dit gerecht is heel lekker met de knapperige groenten die qua smaak super combineren. Je komt ruim aan de aanbevolen hoeveelheid groente en in plaats van vlees gebruik je vis. Een gezonde en lekkere eiwitbron.
Nodig:
- Chinese knoflook in stukjes gesneden of 3 teentjes knoflook
- 2 grote preien of 3 kleinere
- 1 stronk paksoi
- 1 el roomboter
- 5 takjes verse tijm
- 1 takje verse salie
- 1 flinke tak verse rozemarijn
- 1 takje verse oregano
- 400 gram gamba's in knoflookolie
- Amazing zalm schelvis pesto wokmix Jamie Oliver (Jumbo)
- 50 gr pijnboompitjes
- 200 gr gesneden spitskool
- 500 gr verse pasta tortellini ricotta en spinazie
- 2 flinke lepels groene pesto
- peper en zout
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze licht kleuren en bewaar ze apart.
Zet ruim water op met wat zout voor de verse pasta.
Smelt de boter in de hapjespan en laat hier de fijngeknepen knoflook even in smoren. Snij de prei in plakken en spoel het schoon en snij de paksoi fijn. Doe de prei er eerst bij en roerbak het geheel een paar minuten. Doe dan de paksoi en de voorgesneden kool er doorheen en bak dit een paar minuten.
Kook in de tussentijd de pasta volgens gebruiksaanwijzing, vier minuten is voor de meeste verse soorten voldoende.
Voeg aan het groentenmengsel de verse kruiden toe, tijm kun je ritsen, rozemarijn knip je in kleine stukjes en oregano en salie scheur je in kleine stukjes. Schep er ook de pijnboompitjes doorheen en warm alles goed door. Maak op smaak met zout en peper.
Doe twee lepels pesto door de gare pasta.
Hoe minder pasta je naar verhouding op je bord schept, hoe minder koolhydraten de maaltijd bevat.
