pannenkoekenbuffet met zalm

 

Waarom zou je dit willen maken?

Omdat er veel mensen blijven eten, of je vijf kinderen hebt natuurlijk, maar ook omdat je vandaag echt zin in koken hebt! Want je bent wel even bezig... Het eet heel gezellig en zit vol vitamines. Ook kom je aan je gezonde vetten en natuurlijk extra eiwitten en groenten.

Nodig:

Voor de hartige pannenkoeken:

  • 500 gr biologische oermix speltpannenkoeken (Leev)
  • 700 ml magere melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • roomboter
  • 1 zoete aardappel
  • 2 ons babyspinazie, gewassen
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • Roerbakmix naar keuze
  • 125 gr gerookte speckjes (vegetarische slager)
  • 150 gram zalm in reepjes gesneden
  • 1 avocado
  • verse tijm en verse rozemarijn
  • brie (magere variant met minder vet)

Voor de zoete pannenkoeken:

  • 500 gr biologische oermix speltpannenkoeken
  • 800 ml magere melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Griekse yoghurt, 0% vet
  • handje blauwe bessen
  • wat honing
  • banaan

 Was de zoete aardappel en snij hem in plakken van ongeveer 1 cm. Kook dit 10 tot 15 minuten tot het zacht is. Roerbak de spinazie in een hapjespan met een beetje boter tot het geslonken is. Laat dit beiden afkoelen. Maak twee kommen beslag, de hartige maak je met de ingrediënten zoals boven beschreven met nog 4 eetlepels Griekse yoghurt er doorheen, de zoete kom maak je op smaak en een zakje vanillesuiker. In beide kommen roer je een zakje bakpoeder, zo worden het meer pancakes dan dunnen pannenkoekjes.

Voeg dan de zoete aardappel en de spinazie toe aan de hartige variant.

Bak de hartige pannenkoekjes op zeer laag vuur om ze goed te laten garen, je hebt namelijk een dik beslag.

Snij de avocado doormidden in de lengte en verwijder de pit. Snij de zalm in reepjes en leg dit beiden op een bord. Bestrooi de avocado met wat peper en zout.

Roerbak de vegetarische speckjes in een beetje boter knapperig, voeg daar de roerbakmix aan toe. Rits blaadjes van ongeveer vier takjes tijm en knip de blaadjes van een flink takje rozemarijn en doe dit bij het mengsel.

Zet de koude en warme vulling op tafel. Zet ook brie op tafel, een schaaltje met Griekse yoghurt, honing, blauwe bessen en banaan.

Maak een stapel hartige en een stapel zoete pannenkoeken op tafel.

Nu kan iedereen naar eigen smaak zijn pannenkoek versieren.

Lekker, wel wat meer werk, maar dat heeft ook wel eens wat, zeker in het weekend. Door de bewuste keuzes gezond en voedzaam en extra eiwitrijk!

Voor wie het plaatje van de zoete pannenkoek mist, hij staat onder de ontbijt- en lunchgerechten. Want als ontbijt en lunch is het ook heel lekker!