groentenzalmravioli

Waarom wil je dit maken?

Eigenlijk wil je dit maken omdat zelfs mijn man het lust. Zo een vent van groenten aardappels en vlees, je weet wel.

Buiten dat feit om is het lekker, gezond en snel klaar. Zacht van smaak, en ook wel soms wat verrassend met de koriander die erin zit. Lekker veel verse groenten en zalm, met de belangrijke vetten die vis bevat en de vitamines die je daardoor beter opneemt.

En de pasta? Volkoren natuurlijk, goed voor de darmflora. De vulling van deze ravioli bestaat uit spinazie en ricotta.

De verhouding op je bord is vooral veel groenten, dat maakt het een lijnvriendelijk gerecht.

Nodig:

  • 500 gr verse volkoren ravioli (koelvak AH)
  • twee volle eetlepels groene pesto
  • 250 gr gesneden uienmix (AH of Jumbo)
  • 250 gr gesneden kastanjechampignons
  • 2 courgettes
  • 1 bakje Boursin Culinair Light
  • 1 stronkje broccoli
  • 2 teentjes knoflook, fijngemaakt
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 1 zalmfilethaasje of zalmsnippers
  • 1 el roomboter
  • 6 takjes koriander

 

Zet ruim water op voor de ravioli. Snij de broccoli in roosjes en kook ze zeven minuten in weinig water. Smelt de boter in een hapjespan en laat de knoflook en uienmix een tijdje smoren met een deksel op de pan. Roer af en toe om. Voeg de champignons toe, bak enkele minuten tot ze wat zachter zijn. Snij de courgettes in dunne plakken en doe deze in de hapjespan met de broccoli. Laat het geheel op zachter vuur bakken tot de courgette en champignons wat zachter zijn. Doe er twee eetlepels pesto bij en een bakje Boursin Culinair Light. Roer goed door elkaar. Scheur de blaadjes van de koriander in kleine stukjes.

Kook de ravioli 3 minuten en giet het dan af. Meng dit door het groentemengsel. Doe de koriander erbij en laat even op zacht vuur pruttelen.

Snij intussen de zalm in plakjes. Zalmhaas is duur, maar wel heel lekker. Is het je te duur, neem dan zalmsnippers.

Schep de pasta op borden en leg de zalmplakken er bovenop.