Winterse ovenschotel
Waarom wil je dit maken?
Dit is een hele voedzame ovenschotel, maar wel laag in de calorieën. Eiwitten haal je uit magere kaas, noten, peulvruchten en een vleesvervanger van de Vegetarische slager. Als je in een maaltijd geen vlees of vis gebruikt is het goed verschillende eiwitrijke vervangers te gebruiken, zodat je alle bouwstoffen binnen krijgt. Ook deze schotel is een schotel in laagjes, waarbij de volkorenwrap de koolhydraten levert.
Nodig:
- 300 gram gesneden en gewassen boerenkool
- 2 gesnipperde uien
- 3 fijngemaakte teentjes knoflook
- roomboter
- 8 volkorenwraps
- Verse kaasblokjes (wit) light, bijvoorbeeld van Apetina
- 150 gr ongezouten hazelnoten
- 2 blikjes linzen van 400 gram per stuk
- 250 gr gerookte speckjes (De Vegetarische Slager)
- 1el kerrie
- 1 el kurkuma
- 1 el paprikapoeder
- 1/2 el Djinten (gemalen komijnzaad)
- olie
Kook de boerenkool ongeveer een kwartiertje. Smelt intussen de roomboter in een wok op laag vuur en bak de uien en 2/3knoflook rustig een paar minuten tot het zachter wordt. Roerbak dan een paar minuten de spekreepjes mee. Voeg hieraan de linzen toe en laat dit enige tijd pruttelen. Dan doe je de boerenkool erbij en de kruiden, met wat peper en zout naar smaak. Vet de ovenschotel in en zet de oven vast aan op 200 graden. Roer op het laatste de kaas en de noten door het roerbakmengsel heen. Hou wat noten apart. Doe drie eetlepels olie in een schaaltje en meng de rest van de knoflook hier doorheen. Vet de ovenschaal licht in. Doe een laagje van het roerbakmengsel onderin de schaal en dek dit af met twee wraps, Eindig met de laatste twee wraps. Smeer de bovenste wraps in met de knoflookolie en dek af met hazelnoten. Doe dit tenslotte
10 -15 minuten in de oven.
