Spinaziestamppot
Waarom wil je dit maken?
Omdat je gewoon zin hebt in een aardappel? Te lang niet gedurfd? Bang dat je dik wordt? Ach, de aardappel heeft geen hoofdrol, de spinazie is in overvloed aanwezig. Toch wel weer eens lekker zo een stamppotje. Snel klaar ook. Terwijl de aardappels koken, roerbak je de rest.
Nodig:
- 1 kg kruimige aardappels
- 1 bouillonblokje (groenten)
- klein blokje roomboter
- 1 pond verse gewassen spinazie
- 2 teentjes knoflook
- peper, zout
- scheutje kookroom light
- 3 el ricotta kaas
- 1 el creme fraiche light
- 6 tomaten
- 2 handjes pijnboompitten
- stukje brie
Schil de aardappels, ik kon het nog, jippie!! En snij ze in twee of drie delen, beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn. Zet ze op in water met het bouillonblokje, breng aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt intussen wat boter in de hapjespan en smoor hier de fijngeknepen knoflook in. Vervolgens ga je de spinazie op halfhoog vuur roerbakken. Steeds een hand in de pan en roerbakken tot het geslonken is, dan de volgende hand. Snij de tomaten in stukken en doe ze bij de spinazie. Laat ze op zacht vuur wat zachter worden, tot het vel een beetje gaat rimpelen. Doe de ricotta erbij, peper en zout naar smaak, en warm het goed door.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met het kookvocht en een klontje roomboter tot je een wat dikkere puree hebt. Roer hier wat kookroom doorheen en de creme fraiche. Schep de spinazie er doorheen
Doe dit in de ovenschotel. Snij de brie in plakken en leg het over de stamppot heen, strooi hier de pijnboompitjes overheen.
Doe de schotel nog 15 tot 20 minuten in de oven tot de brie gesmolten is.
