Snelle pitabroodjes

 

Waarom wil je dit maken?

Dit recept is geschikt voor momenten dat je echt geen tijd hebt om te koken, dit zet je in 20 minuten maximaal in elkaar. Als je niet teveel koolhydraten wil eten, kun je de hoeveelheid brood minderen, bijvoorbeeld door maar een half pittabroodje te nemen. Ik heb gekozen voor de vegetarische variant. Steeds vaker blijkt dat vlees minder gezond voor ons is dan wij denken. Wil je liever vlees, vervang de vleesvervanger dan voor mager rundergehakt. Zoals je gewend bent is het een vitaminerijk en eiwitrijk recept. Je gebruikt verse tomaatjes in plaats van een rode saus en de witte saus is op yoghurtbasis.

Nodig:

  • 1 gesnipperde ui
  • 4 teentjes fijngemaakte knoflook
  • zout, peper, cayennepeper
  • 6 takjes verse koriander
  • 3 ons cherrytomaatjes
  • 4 ons bladspinazie, gewassen
  • 1 verpakking doperwten linzen mais mix (Hak)
  • 200 gr Rul Gehackt (vegetarische slager)
  • 6 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 4 - 6 volkoren pittabroodjes
  • 1 el olie
  • 200 gr ijsbergsla, gesneden

 

Verwarm de olie in een hapjespan met een anti-aanbak-bodem. Smoor hier 3 teentjes knoflook en de gesnipperde ui in, laat het even zacht worden op laag vuur.

Verwarm intussen de oven voor en leg, zodra de oven op temperatuur is, de broodjes in tot ze knapperig en licht gekleurd zijn.

Voeg de tomaten en de gehakt bij het uienmengsel en roerbak dit tot de tomaten een beetje beginnen te rimpelen. Doe dan hand voor hand de spinazie erbij, blijf het roerbakken tot het geslonken is. Dan voeg je de mix er bij. De mix is kant en klaar, maar bevat geen toegevoegd zout of ander kunstmatige middelen dan een conserveermiddel op basis van vitamine C. Dus deze voorverpakking heeft bij mij groen licht. Warm het geheel goed door en breng het op smaak met cayennepeper, zout en peper en de blaadjes van de koriander die je erboven fijn scheurt.

Maak een sausje van de Griekse yoghurt, een teentje knoflook, zout en peper.

Leg een opengesneden pittabroodje op een bord, doe hier sla op, dan het mengsel en tenslotte wat saus op basis van de Griekse yoghurt