Slanke pasta
Waarom wil je dit maken?
Dit is echt een gerecht voor een balansdagje. Door andere keuzes te maken hou je het laag in de energiewaarde. Je kookt het ei, je gebruikt een heel klein beetje olie. Toch wordt de pasta romig door de avocado (gelijk het enige ingrediënt wat niet zo caloriearm is) en door de Griekse yoghurt in de basis van je eigengemaakte saus. Allemaal pure ingrediënten, dus gezond. En zo klaar, nog binnen een half uurtje staat het op tafel. Ik red het in 20 minuten!
Nodig:
- 500 gr volkoren spaghetti
- 400 gr babyspinazie, gewassen
- 2 rijpe avocado's
- 400 gr groene asperges
- 60 gr pijnboompitten
- 2 el groene pesto
- zakje geraspte 30+ kaas
- 6 eieren
- peper
- zout
- 3 teentjes knoflook
- 3 el Griekse yoghurt, 0% vet
- 1 el olie
Zet water op met een beetje zout voor de spaghetti en maak de spaghetti klaar volgens gebruiksaanwijzing. Breng water aan de kook voor de eieren en kook deze acht tot tien minuten.
Breng water aan de kook voor de groene asperges, snij de harde delen van de onderkanten af en kook de asperges 5 tot 10 minuten voor, zodat ze niet meer hard zijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met een anti-aanbaklaag. Doe de pijnboompitten als ze beginnen te ploppen in een schaaltje. Gebruik dezelfde koekenpan en verwarm hier 1 el olie in. Laat daar, op zacht vuur, de knoflook in smoren. Voeg dan, roerend, hand voor hand de spinazie toe en laat deze steeds slinken voordat je er een nieuwe hand bij doet.
Snij de avocado's doormidden en haal de pit eruit. Prak ze fijn op een bord en breng op smaak met wat zout en peper. Roer de yoghurt er doorheen. Doe hier nog 2 el pesto bij en meng alles goed door elkaar.
Schep de asperges bij de spinazie in de pan en meng alles goed door elkaar.
Voeg nu de groenten en het avocadomengsel bij de pasta en roer dit op laag vuur door elkaar.
Tenslotte roer je er de pijnboompitten doorheen.
Schep de pasta op borden, strooi daar wat 30+ kaas overheen en het gekookte ei.
