Power pannenkoek

Waarom wil je dit maken?

In dit recept zitten extra veel eiwitten en groenten, ideaal na een sportief dagje! De koolhydraten haal je uit het volkorenmeel. Uit nieuw onderzoek blijkt dat koolhydraten verantwoordelijk zijn voor het transport van eiwitten naar je spieren. Dus denk niet dat je ze echt moet scheiden! Dit gerecht is snel klaar. de roerbakgroenten kies je zelf uit, vers gesneden of vast voorgesneden als het wat sneller moet. Binnen een half uur zit je aan tafel! 

Nodig:

 

  • gesneden bladspinazie (uit de vriezer) ontdooid
  • volkoren pannenkoekenmeel
  • acht eieren
  • iets minder melk dan aangegeven op de verpakking van het pannenkoekenmeel
  • roerbakgroente naar keuze en twee knoflookteentjes
  • brie
  • beetje stroop
  • pecannoten

 

Er bestaan zo langzamerhand heel wat recepten voor mooie groene pannenkoeken. De angst voor gewoon volkorenmeel, want, koolhydraten, en melk, want ook koolhydraten en andere enge suikers zoals lactose, zit er flink in. Ik geloof er allemaal niet zo in. Zolang je alles met mate gebruikt en steeds zorgt voor een ruime hoeveelheid groente en rustig aan met bepaalde soorten vet, is het gezond genoeg. Geniet, laat je niet helemaal gek krijgen!

Voor mijn groene pannenkoek maak je het beslag klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Vervolgens doe je er minstens twee tot vier extra eieren in. Eiwitten zijn belangrijk voor weefselherstel. Door het beslag meng je een kleine verpakking diepvriesspinazie, die je hebt laten ontdooien.

 

Nu kun je gaan bakken, gebruik voor iedere pannenkoek een klein beetje roomboter om in te bakken.

Ondertussen maak je de roerbakgroenten klaar. Eerst wat roomboter in de wokpan, daar doe je op wat lager vuur de knoflook in en dat mag eerst een paar minuten rustig bakken Alle soorten roerbakgroenten zijn lekker, persoonlijk vind ik iets zoets ertussen goed passen bij de brie en de stroop die je erbij neemt. Dus gebruik ik vaak iets van schijfjes wortel of blokjes pompoen. Tijm is lekker om het op smaak te maken. Verder wat zout en peper, maar echt veel heb je, dankzij de kruiden, niet nodig.

 

Serveer de pannenkoek met de groente, plakjes brie, pecannoten en schenk voorzichtig een dun laagje stroop er overheen.