Pittige rijst
Waarom wil je dit maken?
Dit lijnvriendelijke recept bevat langzame koolhydraten en eiwitten uit diverse bronnen, waardoor je ook zonder vlees deze behoefte ruim dekt. Het gerecht is snel klaar. Lekker Oosters en de gember geeft het een zoet tintje. Serveer het met een simpele groene salade of een schaaltje komkommer.
Nodig:
- 2 cm gember in kleine stukjes gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 1 el roomboter
- 275 gr zilvervliesrijst, spelt, quinoa (Lassie)
- 2 uitjes, fijngesneden
- zes bosuitjes in ringetjes gesneden
- 300 gr kastanjechampignons
- 1 gele paprika
- 100 gr Shitake
- 4 el woksaus sweet chili van Conimex
- zout
- peper
- sambal naar smaak
- 4 gekookte eieren
- 150 gr pecannoten
- 250 gr tauge
- 5 takjes peterselie
Knijp de knoflook fijn of snij in kleine stukjes, snij de gember in kleine stukjes. Smelt roomboter in een hapjespan of wok en laat de gember en knoflook hierin smoren. Snij intussen de uitjes en bosuitjes in stukjes en ringetjes. Voeg dit toe en laat het rustig sudderen.
Zet water op voor het rijstmengsel. Doe daar eventueel een beetje zout bij en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snij intussen de paprika in stukjes. Wrijf de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Voeg dit toe aan het mengsel, zet het vuur wat harder en roerbak het een paar minuten.
Kook de eieren acht minuten.
Snij de peterselie fijn. Doe op het laatst de tauge en de peterselie bij het paddenstoelmengsel. Breng alles op smaak met de chilisaus, peper, zout en sambal naar smaak. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Schep de rijst er doorheen.
Schep de rijst op een bord en leg er een doormidden gesneden eitje bij. Doe er op ieder bord wat pecannoten bij
