kruidige verse pasta
Waarom wil je dit maken?
Ondanks dat er veel verse groenten in zitten, is deze pasta toch snel klaar. Door de knoflook, uitjes, en bosuitjes en de pikante basissaus is het prima te eten zonder zout toe te voegen. Er zit een vleesvervanger in, tofu, maar als je wat extra eiwitten kunt gebruiken na een sportieve dag zou ik het aanvullen met ei, of met een stuk vlees of vis.
Nodig:
- stronk broccoli
- groot bolletje knoflook uit China
- 4 bosuitjes
- 1 zoete ui
- 1 stronk paksoi
- 180 gr tofureepjes pittig gekruid (AH)
- basis pastasaus van tomaat pikant (AH)
- pasta fresca tortelloni verdura grigliate (AH)
- roomboter
Snij de broccoli in roosjes en kook deze 7 minuten. Knijp de knoflook fijn, snij de ui in fijne stukjes en snij de bosui in fijne ringetjes. Smelt wat roomboter in een hapjespan.
Zet water op voor de verse pasta en maak deze klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Zet de uitjes en knoflook op een zacht vuur en laat deze rustig een paar minuten smoren. Zet het vuur wat hoger en bak hierin de tofu mee. Zet het vuur na een paar minuten weer zachter. Snij de paksoi. Roerbak de witte stukken paksoi een paar minuten mee. Voeg op het laatste de groene gedeelten toe en de broccoli. Schep dit op middelhoog vuur om en voeg er de basissaus aan toe. Warm alles goed door en voeg er tenslotte de pasta aan toe.
