Kleurige spaghetti
Waarom wil je dit maken?
We halen het bietje even uit zijn comfort zone. Met rode bieten kan natuurlijk veel meer dan de standaard aardappel-vis-biet. In dit gerecht combineer ik het met pompoen, twee zoete smaken samen, en volkoren spaghetti. Hoe meer kleuren je op je bord ziet, hoe gevarieerder de vitamines erin, dus gezond! Het is makkelijk te maken. Je hebt maar weinig nodig om de combinatie van de zoete smaken tot zijn recht te laten komen.
Nodig:
- een half pak volkoren spaghetti
- 2 ons rode bietjes, gaar en gesneden
- gesnipperd klein uitje (zit vaak al in de verpakking bij de bietjes)
- 2 ons pompoenblokjes (koeling)
- bouillonblokje
- 250 gram vega gehakt kruim
- roomboter
Zet water op voor de pasta en bereidt de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Warm een klontje boter op in de hapjespan, doe hier de pompoen, de vega kruimgehakt en de het uitje bij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en doe er ongeveer 100 cc water bij. Zet het op zacht vuur en roer het af en toe om. Laat het ongeveer 8 minuten gaar worden en voeg dan de bietjes toe. Warm het geheel nog een minuut of 4 goed door.
Tenslotte doe je de spaghetti erbij.
