Groenteschotel met tempé
Waarom wil je dit maken?
Dit is zo een lekkere zomerse schotel om te maken, vol mediterrane groenten en verse kruiden. Zo klaar en lekker slank. Weinig vet en koolhydraten, wel veel eiwitten en groenten.
Nodig:
- 1 aubergine
- 2 paprika's
- 2 courgettes
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes verse tijm
- 1 grote tak verse rozemarijn
- zout en peper
- 1 el roomboter
- zakje mini mozzarella (kleine bolletjes)
- helft van een puntje brie
- half blok tempé
- 250 ml gezeefde tomaten (pakje)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de tempé in dunne plakken. Bestrooi de plakjes met wat peper en zout en giet er daarna de gezeefde tomaten overheen. Laat dit een half uurtje of langer intrekken.
Snij intussen de groenten in repen of plakken. Smelt de boter in een hapjespan en laat de groenten met 3 fijngemaakte knoflookteentjes rustig op het vuur wat zachter worden, schep het regelmatig om.
Bak intussen de tempé in wat boter in een andere koekenpan.
Rits de blaadjes van de tijm af en doe ze bij de groenten, knip de blaadjes van de rozemarijn fijn en meng ze eveneens door de groenten. Breng verder op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in. Schep de tempé door de groenten en doe daarna het geheel in de ovenschaal. Verdeel hier de mozzarella overheen en de in plakjes gesneden brie.
Doe de schaal in de oven en laat het doorwarmen totdat de mozzarella en de brie zijn gesmolten.
