gezonde vegetarische pasta carbonara

 

Waarom wil je dit maken?

Dit is een heel snel gerecht, als je het traag doet, heb je het toch met twintig minuten op tafel. Geen vette sauzen, die vervangen we met veel verse eieren en 30+ kaas. De pasta is volkoren, langzame koolhydraten dus. De groenten die je erbij maakt is een gezonde variatie die wat aan spinazie a la creme doet denken, maar, je raadt het al, deze is echt gezond!

Nodig:

  • 500 gr volkoren spaghetti
  • 5 eieren
  • 150 gr fijngemalen Parmezaanse kaas 30+
  • 125 gr gerookte speckjes, vegetarische slager
  • 1 el roomboter
  • zout en peper
  • zakje uienringen
  • 400 gr verse gewassen spinazie
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • zout en peper
  • 200 gr ricotta kaas

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met een beetje zout. Roer de eieren in een kommetje los. Maak op smaak met zout en peper. Roer hier de Parmezaanse kaas doorheen. Bak de spekjes knapperig in een beetje boter.  

Smelt wat boter in een hapjespan, smoor hier de uienringen in tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie hand voor hand toe. Roerbak iedere hand spinazie tot het geslonken is. Halveer de tomaatjes en roerbak die op het laatst mee. Maak op smaak met zout en peper. Doe tot slotte de risotto kaas er doorheen. Verwarm het mengsel even goed door.

Roer het eiermengel en de gebakken spekjes door de warme spaghetti. Het eiermengel wordt nu romig. Als dat onvoldoende gebeurd, zet de spaghetti dan op een zacht vuurtje.