Eiwitrijke mexicaanse schotel
Waarom wil je dit maken?
Jij durft deze uitdaging aan, mijn personal trainer niet. Mark kan niet zonder vlees. Denkt hij. Wat denk jij? Na het schandaal van de varkentjes in het slachthuis in België ben ik klaar met vlees. Zo ga je niet met dieren om en we leren het nooit. Maar goed. Ik wil dus ook spieren, veel graag. Dus nu moet ik heel goed letten op de eiwitten. De kunst is, om ze uit alle verschillende bronnen te halen. Dus uit peulvruchten, zuivel, noten, sojaproducten, eitjes...
In dit gerecht combineer ik diverse soorten eiwitten uit veel bronnen. Bij het ontbijt had ik al noten, bij de lunch een ei. Ik ga ervoor, doe je mee? Dit is geen ingewikkeld gerecht, wel heel eiwitrijk. Mijn spieren herstellen er prima op.
Nodig:
- 4 el salsa saus
- 2 handen taco chips
- 100 gram 30+ kaas
- 1 el roomboter en wat boter om de ovenschaal in te vetten
- 2 pakjes biologische tofu roerbak, l. gekruid (AH)
- 125 gr gesneden uienmix
- 2 teentjes knoflook, fijngeknepen
- 200 gr paddenstoelenmix
- 1 stazak Kidneybonenchili (Hak)
- 5 romatomaten
- 4 el ricottakaas
- 2 rijpe avocado's
- 1 zakje mix voor Guacemol
- verpakking volkorenwraps, acht stuks
Verwarm de oven voor op 185 graden. Smelt de roomboter in een hapjespan en smoor hier de knoflook en de uienmix zachtjes in tot het gaar is. Voeg dan de paddenstoelen toe en de tofu roerbak. Roerbak dit een paar minuten tot de paddenstoelen gaar zijn. Snij de tomaten in stukken en voeg dit toe. Doe er de bonenmix doorheen. Laat alles goed doorwarmen.
Halveer intussen de avocado's en ontpit ze. Stop ze in een maatbeker en maak ze fijn met een staafmixer of prak ze met een vork fijn. Meng de mix er doorheen en zet het in de koelkast.
Roer de ricotta door het groentenmengsel.
Vet de ovenschaal licht in. Begin met een beetje van het mengsel, dek dit af met twee wraps. Doe daar weer wat groentenmengsel over, sluit af met de wraps. Schep er 4 lepels salsa saus overheen en dek af met wat tacochips. Hierover nog wat geraspte kaas en dan kan de schotel de oven in. Haal het er na 15 tot 20 minuten uit, als de kaas gesmolten is.
