Spinazie ei

Waarom wil je dit maken?

Ja, goede vraag. Liever maak ik niks tussen de middag, wat een gedoe.... Maar goed, altijd brood is te eenzijdig en ik maak dit terwijl ik de vaatwasser leeg ruim. Kost me dus maar een paar minuten, misschien kun jij die ook missen voor iets simpels als dit wat toch alle voedingsstoffen heeft die een traditionele boterham mist.

 

Nodig:

  • Ongeveer 200 gram spinazieblaadjes, gewassen
  • 2 eieren
  • zout en peper

 

Maak de vaatwasser open terwijl je een beetje boter of olie laat opwarmen in een koekenpan. Doe de spinazie er in gedeeltes in, terwijl je de bovenste la van de vaatwasser ontruimd. Roer af en toe. Als de spinazie slinkt, doe je er weer een nieuwe grote hand bij.

Neem even pauze tussen de bovenste lade en de onderste, kluts twee eieren in een kom met wat peper en zout. Giet dit mengsel over het kluitje spinazie in je pan. Zet het vuur laag en dek het af met een deksel. Laat dat even garen terwijl je het tweede deel van de vaatwasser leeg ruimt.

Als het ei gestold is, kun je het eten. Enne, je mag ook iets anders doen hoor, ondertussen.