Blog #6: Sportschool? Fitgirl? Not me!

Ik ben een soort van boer. Daarmee bedoel ik dat ik niet bang ben voor modder, paardenmest en alles wat erbij hoort. Mijn huis ligt bezaait met hondenharen en stro. Vaak ga ik eerst naar stal en dan naar de sportschool. Mijn sportschool is geen sportschool voor iedereen, de contributie is best pittig en dan gun ik mijzelf ook nog een personal trainer.  Ik train op stand, precies wat je niet bij mijn persoonlijkheid zou verwachten. Gelukkig voor de gemiddelde bezoeker douche ik altijd even voordat ik ga.

Welk beeld heb jij van gemiddelde bezoeker van de sportschool? Veel mensen hebben een behoorlijke drempel om naar binnen te gaan.

Zij hebben het beeld van een fitgirl voor zich. Zo een meisje wat amper uit de schoolbanken is geklommen en een beetje heupwiegend de mannen het hoofd op hol komt brengen. Toegeven, ik weet dat ze er komt. Haar los, gewaagde outfit, voldoende make-up voor een avondje stappen. Ze mag dus wel uitkijken dat ze vooral NIET gaat zweten. Haarclip of elastiek is niet nodig, het haar golft wulps op haar rug mee. Ze is mooi. Dat weet ze ook. Her en der zijn de mannen wat minder gefocused op de gewichten. Stiekem duurt de rust tussen de setjes wat langer. Grappig om te zien! Sommige beginnen volgens mij al spontaan te kwijlen. Gelukkig zorgt de sportschool voor een schoonmaakster die bijna permanent aanwezig is, zodat wij niet over de sporen hoeven te glibberen.

Daar kun je je niet aan spiegelen. Dat hoeft ook helemaal niet. Waarvoor kom jij? Je gezondheid, je lichaam in stand houden, zo goed mogelijk wat ouder kunnen worden. Je conditie op peil houden zodat je nog heel lang van je kinderen kunt genieten. En hun kinderen. Ja, je hebt kinderen gehad en dat heeft sporen op je lichaam achtergelaten. Dat mag, dat is normaal. Het zal je nog verbazen hoeveel mensen je tegenkomt zoals jij bent. Helemaal niet perfect. Maar wel heel gezellig. En stuk voor stuk mooi op hun eigen manier.