Blog #32: Oefeningen in veelvoud

Tegenwoordig doe ik aan hardlooptraining. Ik dacht altijd dat hardlopen erg vanzelfsprekend was, maar niks is minder waar. Dus nu moet ik mijn heupen meer strekken. Een beetje zoals traplopen. Alleen moet ik nu ook naar voren komen, niet alleen omhoog. En ik moet soepeler worden. Aan de kracht ligt het niet. Nee, daar werk ik al drie keer per week hard aan.

De hoeveelheid oefeningen stapelt zich al aardig op. Ik denk dat ik de helft wel ben vergeten, maar wat ik heb onthouden zijn er sowieso al vier van de fysio. Bij eentje beweeg ik mijn been naar opzij. 30 Keer. Meerdere keren per dag natuurlijk. Omdat het eerst mijn ene been is en dan de andere, is dat 60 keer per rondje. Het elastiek wat ik erbij gebruik zit om de poot van mijn bed en die staat boven. De wasmachine gelukkig ook. Wassen is vreselijk, een oefening die je zo vaak doet ook, dus dat vult elkaar daar boven aardig aan.

Het hele gezin weet ook dat ik veel boven bezig ben, de was van zeven personen is nogal wat. Dus die uren oefenen kunnen daar ook nog wel bij.

Waar was ik, o ja, het elastiek. Dan daarna de zijwaartse plank, een keer links 30 seconden en een keer rechts. Daarna twee rekoefeningen voor de mijn heupen en hamstrings waarbij ik een hekje nodig heb, dus daar gebruik ik maar weer het bed voor. O ja, die oefeningen mag ik zoveel mogelijk doen, daar heb ik natuurlijk alle tijd voor met mijn grote gezin, hond, paard en sporten.

Of dat allemaal niet genoeg is, moet daar ook nog regelmatig de zonnegroet bij komen. Die komt van de hardlooptrainer. Heb het even opgezocht op internet, want ik was vandaag de weg even kwijt. Iets met volgorde en zo. Dan nog een oefening die ik tegen de muur aan doe, een been gestrekt en met de ander een soort haal maken. 10 Keer en dat meerdere keren per dag. Als we toch bezig zijn mag ik ook 3 keer per dag op mijn rug liggen, bij een deuropening. Een been tegen de muur en met de andere een grote fietsbeweging in de lucht maken. 10 Herhalingen, 3 keer per dag.

Graag wil ik nu mijn fysio en mijn hardlooptrainer uitnodigen voor het volgende: Boodschappen doen, hond uitlaten, paard trainen, beetje fanatiek graag in verband met selectiewedstrijden. O ja, geef dat beest gelijk ook maar een massage, zal haar goed doen. Verder koken, voor inspiratie, zie mijn recepten, 3 tot 4 wassen per dag draaien en vouwen. Een nachtdienst overnemen behoort ook tot de mogelijkheden.