Blog #2: Dagje strand

Ik geniet van iedere sport die ik doe. Kracht is heerlijk omdat je het uiterste geeft in een zeer geconcentreerde beweging. Die concentratie heb je bij de training van je paard ook weer nodig. Dan draait het echter vooral om controle in samenspel met het paard.

Hardlopen geeft weer op een andere manier energie. Lekker je conditie op de proef stellen en een beetje worstelen met de elementen. Op het strand is het heerlijk en nooit hetzelfde. Ik had eigenlijk een herstelloopje in gedachte, want... Gisteren benen gedaan in de sportschool. Dat plan ging gelijk niet door. De laatste keer was het strand mooi glad en hard, lopen was een eitje. Nu lag er zo een laagje waar je steeds een stuk in wegzakt. Viel dus eerst een beetje tegen. Mijn hamstring links begon een beetje te mopperen en om wat in evenwicht te blijven piepte mijn rechterbovenbeen ook even mee. Kilometertje tanden op elkaar zetten, heee, niks gaat vanzelf in het leven! Na de eerste twee kilometer ging het lekker. Ik zat goed in mijn ademhaling en ritme. Af en toe een versnellinkje erop, er staan een paar leuke loopjes op de agenda komende tijd! Ik wil dus graag weer wat meer op snelheid trainen.

Een kilometertje of twaalf later gestrand in een restaurant, even het vocht op peil gebracht en genoten van de beste sportdrank die er is, chocomel. Ik raad het iedereen aan. Nu heerlijk rozig thuis en straks maar even op de foamroller liggen. Het was, met 2x hardlopen, alle dagen op mijn paard rijden en 3x krachttraining met mijn persoonlijke slavendrijver wel weer mooi voor dit weekje.