Blog #18: Bootcamp thuis

 

Het bootcampterrein heeft wat weg van mijn huishouden. Ik denk ook dat ik binnenkort een bootcamp op eigen terrein organiseer. Kost niets. Je blijft er prima bij in shape.

Ik blijf me verbazen over mensen die naar de sportschool gaan op trappen te lopen. Serieus, koop je daar een  abonnement voor? Je kunt zowel binnen als buiten traplopen, en mij lijkt het allebei absurd. Ik wil niet weten hoeveel trappen  ik loop. Ik draai vier wassen op een dag, twee trappen op en af. Dan nog vouwen op zolder en weer trap op en af. Daarna met de stofzuiger trap op en af, ja, dan klim ik met gewicht erbij! Dus nee, traplopen doe je niet als sport. Al helemaal niet binnen. Ziet er niet uit ook.

En dan een loopband. Je rent, maar dan nergens naartoe. Een beetje zielig, zoiets als een hamster in een rad. Vind ik ook altijd zo sneu. Dat beestje denkt vast dat hij iets bereikt, helaas. Hij verplaatst zich nog geen centimeter. Toegeven, ik heb die dingen ook weleens gebruikt.

Maar nu ik zo een 11 tot 12 km per uur ren, is het binnen 10 minuten al niet meer te doen. Veel te warm, ik mis de frisse lucht om mij heen.

Dan een klassieker. De man in de dure auto komt eraan. Parkeert voor de sportschool en gaat vervolgens een half uur trappen. Op een fiets. Binnen. En je fietst helemaal nergens naar toe. Ook een beetje die hamster dus.

Op een echt bootcampterrein staat ook een slee. Die mag je duwen. Dat doet mij denken aan een stal uitmesten, de kruiwagen zo hoog mogelijk opstapelen en dan ontdekken dat de band van de kruiwagen lek is. Dan baal je echt. Mij zie je dus geen slee duwen. Nooit.

Tenslotte de farmerswalk. Dat is dus gewoon met twee dikke tassen uit de supermarkt komen. Doe ik iedere dag. Vier pubers, een kind en een hardwerkende vent, ik doe heel wat sjouwoefeningen. Dus binnen aan de wandel met gewichten? Heel grappig, maar nee, dank.

Heb je van het lezen al helemaal zin gekregen om je uit te leven in bovenstaande oefeningen? Ik heb een druk werkweekje, kom gezellig langs!