Blog #14: Buiten lente beleven

 

Het is pas februari, maar er zit lente in de lucht! Dus stap ook eens uit de sportschool en loop de natuur in.

Opvallend is dat er altijd voor- en tegenstanders zijn van buiten of binnen trainen. Persoonlijk vind ik dat je buiten cardio doet, fietsen, hardlopen, en binnen krachttraining.

Buiten heb je de frisse lucht en in het bos ook de nodige uitdagingen. Vandaag 8 km hardgelopen in het Amsterdamse bos en weer zoveel gezien en beleefd. Ik had een hele vrolijke hond bij me. Van de regen werd ze nog blijer, vrolijk stampte ze door volgelopen greppels heen. Voor mij een aanleiding voor versnelling, allebei blij.

Ook kwam ik een groepje kids tegen met hun trainer. Ze deden een soort interval zoals alleen kinderen dat kunnen. Allemaal snel wegrennen en ik maakte er een wedstrijd van ze in te halen. Was best pittig, ik was blij dat zij linksaf gingen en ik rechtdoor, kon ik weer even focussen op ademhaling en mijn ritme wat rustiger herpakken.

Ik nam de heuvel mee onderweg, tot drie keer op en af gerend. De heuvel liet de eerste echte lentesignalen zien. Wist je dat de lente onderaan begint? De grond wordt eerst groen, allemaal gezellige groene plantjes komen op en hier en daar een veldje sneeuwklokjes.

Er waren veel mensen op de been. Drie dames met wat meer gewicht dan ik maakten er een gezellig loopje van. Respect! Ik weet nog dat ik een paar kilo zwangerschap mee moest nemen. Dat maakt een training een stuk zwaarder. Motivatie is de sleutel, goed bezig.

Aan het einde van mijn loopje kwam ik wat leden van de atletiek vereniging tegen. Een van deze leden haalde mij zomaar in, dat is niet best natuurlijk, dus begon ik wat harder te lopen.

Spontaan hielp hij me naar een echte sprint door "Kom op" te roepen en echt gas te geven. Laatste interval van mijn ochtendrondje. Heerlijk om weer in het bos te zijn, en dat vond hond Roxy ook!

Wanneer dan de sportschool? Voor het krachthonk natuurlijk, hoe zwaarder, hoe beter!