Blog #40 De Borstenwinkel

 

Ik loop de zusterpost binnen voor de overdracht.

"Es, er loopt geen vrouw meer rond met eigen borsten. Dat kan gewoon niet. Wij zijn een kliniek in de regio, de meeste vrouwen uit Amsterdam laten hier een borstvergroting doen. En dat zijn er zoveel dat we de hele stad wel hebben gehad.

Daar zit wat in. Wel lekker makkelijk, scheelt weer fotoshoppen. Niet dat ik ze niet in een keer herken, die kunsttieten. Het is bijna zoals 20 jaar geleden een kunstgebit. Allemaal 80 jarige oma's met strakke witte tanden. Een normaal beeld, je weet niet beter.

Nu is het dan ook een normaal beeld dat bij de gemiddelde vrouw de borsten gelijk ter hoogte van de oksels beginnen met de bolling van een halve suikermeloen. We zijn dat gewend. Natuurlijk is het niet, maar mensen vinden het mooi. Net als die oma waarvan de rechte tanden licht gaven in het donker.

Wat nu vervelend wordt voor die dwarse mensen, zoals ik natuurlijk weer, is dat de hele wereld, inclusief de lingeriezaken, zich aanpast aan deze nieuwe norm.

Vandaag liep ik in een bekende winkel voor bh's en dergelijke, die winkel waarin ook dat bekende model uit Friesland een collectie heeft hangen. Ik dook in de hoek met sportbh's, er gaat toch geen dag voorbij zonder sport, dus loop ik er eigenlijk standaard in. Ha, leuke legging! Kijk nou wat grappig, topje erbij en een bijpassende bh.

Nou, vervelend, zie de A cup niet hangen. Die moet er wel zijn, waarschijnlijk achter of zo. Dus ik schiet een lieve jonge verkoopster aan met meloenen die in haar oksels beginnen. "Mevrouw, deze bh begint bij cup B". Jammer dit. Ik hang alles terug. Zal ik dan ook maar?

Nee. Ik vertik het. Ze zijn klein, maar ze hangen niet. Ze zijn prima, ik heb er vijf kinderen mee grootgebracht. En verder zit ik strak in mijn lijf, niets te klagen.

Wat is dat toch, dat we tegenwoordig allemaal dezelfde kopie willen zijn? Als je graag een paar borsten wilt kopen, hou ik je niet tegen. Integendeel, ik werk in de winkel die ze verkoopt.

Maar lieve, met name, jonge dames van Nederland. Laat je niet gek krijgen. Perfectie bestaat niet en compenseer je niet met uiterlijk. Beetje opletten met wat je eet en lekker sporten, prima. Maar een afgetraind lichaam met cup D? Doet me denken aan mijn oma haar tanden.