Blog #25 Het lege potje

 

Mijn vaatwasser is stuk. Best erg in een huishouden van zeven personen. En mijn droger is ook stuk, al jaren eigenlijk. De spijkerbroeken van mijn huisgenoten en van mij zijn zo hard als een plank en je moet uitkijken dat je je niet schaaft aan de handdoeken. Verstandige mensen hebben hier een potje voor, maar mijn potje onvoorziene uitgaven is leeg. Altijd geweest ook. Bij nader inzien vind ik de afwas en de was niet zo belangrijk.

Ik geef mijn geld meteen uit. Ik heb daar altijd een reden voor. Personal training, mijn paard... Leuke kleding, een kettinkje wat ik echt niet kan laten liggen. Mijn motto is dat ik nu leef. Ik werk hard genoeg, dus vind ik dat ik heel veel leuke dingen verdien. Lekker sporten, goede kapper, paard en krachttraining. Mijn leven is heel leuk. Ik geniet er liever nu van. Als er vandaag of morgen net een gekke terrorist langskomt terwijl ik onschuldig naar mijn werk fiets, heb ik in ieder geval tot het laatste moment lol gemaakt. En dat weet je maar nooit. Want ik werk in Amsterdam, vlakbij de RAI.

Ik heb familieleden die daar heel anders over denken. Zij hebben wel een vol potje. Soms hoeven ze dat niet eens aan te raken, want ze vragen het gewoon voor hun verjaardag. Vol trots vertellen ze mij dat ze een prachtig stoomstrijkijzer voor hun verjaardag hebben gekregen. Mijn ogen worden groot. Niet van verwondering, maar van verbazing. Wat erg! Krijg jij een stoomstrijkijzer voor je verjaardag? Vreselijk, ik zou hem gelijk doorgeven. Al weet ik niet aan wie.

Gelukkig is mijn strijkijzer al jarenlang geleden overleden. De mannen lopen in overhemden waarin een etiketje zit, waarop staat no iron. Dat klopt aardig, want ik heb inderdaad geen strijkijzer. Als het nu ook zo moet zijn dat de stof niet verkreukeld... Dat gaat dus niet op.

Dus verschijnt mijn man, directeur van een groot bedrijf, standaard in de kreukels op iedere vergadering. Ik weet niet hoe erg hij ervan baalt, hopelijk wel een beetje. Want ik ben die harde handdoeken zat. Ik lig iedere keer op zo een ding als ik aan het sporten ben. Dus ik heb een afspraak met hem gemaakt. Hij koopt een droger, dan mag hij daar een strijkijzer bij kopen. En dan strijk ik die no iron hemden van hem. Als hij het maar niet voor mijn verjaardag doet.