Blog #20 Voorjaarskriebels en inspireren of volgers verzamelen?

 

Ik moet een beetje wennen aan dat social media gedoe. Kijk, Facebook kennen wij vijftigjarigen wel, maar Instagram....

Wat ik grappig vind op Insta (ja, ff kort, doen de kids ook) is dat je gelijkgestemden vindt. En heel veel eten. Erg lekker, al dat eten.

Alleen moet ik even aan wat codes wennen. Gelukkig heb ik mijn dochters. Ik volg een spoedcursus. Ook wel nodig, want ik krijg te maken met list en bedrog.

Kijk, ik vind het heel gezellig als mensen mij willen volgen. Alleen zit er een valkuil aan vast. Oudste dochter legde dit even uit: "Mam, je moet wel even goed opletten. Mensen volgen jou omdat ze willen dat jij ze volgt. En als jij ze terug volgt, ontvolgen ze jou weer". Niet te geloven. Willen deze mensen zo graag volgers?

Ja, begrijp ik, want dan zijn ze populair. Heel belangrijk. Niet dus. Ik ben vijftig en het zal mij worst zijn hoeveel mensen mij volgen. Maar goed, jongste dochter installeert een app en hiermee vangt zij alle boefjes. Puh. Kan ik jou weer ontvolgen.

Ik heb geen commerciële belangen bij mijn website en die wil ik ook niet hebben, want ik ben helemaal geen goede vertegenwoordiger. Als ik enig commercieel inzicht zou hebben, was ik natuurlijk geen verpleegkundige geworden. Wat wil ik dan wel?

Ik wil jou inspireren. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die baat hebben bij een lifestyle met voldoende beweging en gezond eten.

Vandaag kwam er iemand naar mij toe die mij vertelde dat ik haar inspireerde. Dat is leuk! Dat is een echte like en daar doe ik het voor. Een paar dagen geleden liep ik met mijn hond langs de rotonde en riep iemand vanaf de fiets dat ze mijn blogs geweldig vindt, dat is ook een echte.

Weet je wat ook inspirerend is? De natuur buiten, voorjaarskriebels! Ik heb heerlijk gelopen, op mijn makkelijke tempo, 12 km Amsterdamse bos. Tempo werd wel ietsje gedrukt omdat ik de heuvel twee keer in mijn route heb opgenomen en de steile paadjes zijn de leukste.

Straks zet ik nog een lekker recept op de site. Heel licht en gezond, met een extra portie voorjaarskriebels.